Олександрійські депутати звернулися до Турчинова


Депутати Олександрійської міськради просять Олександра Турчинова внести подання до Верховної Ради, у якому скасувати відповідні обмеження і залишити Закон України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми» в редакції, яка була чинна на 30 червня 2014 року.

Написати Турчинову народних обранців спонукали численні звернення молодих родин до Олександрійської міської ради та на Урядову «гарячу лінію», йдеться на сайті міськради.

Олександрійські депутати проаналізували фінансовий стан родин, які виховують дітей до 3-х років. З 1 липня 2014 року їм скасовано державну допомогу по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, суттєво зменшено розмір державної допомоги при народженні другої, третьої дитини та скорочено період виплат цієї допомоги.

До 1 липня цього року в Олександрії 2765 сімей отримували державну допомогу по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку. Після внесення відповідних змін станом на 1 липня лише 424 сім’ї, які мають тільки одну дитину, народжену до цієї дати, отримують допомогу до досягнення дитиною трирічного віку в розмірі 130 грн.