Повернути духовного наставника хочуть жителі села Олександрівки


Напередодні свята Трійці прихожани села Олександрівки Олександрійського району отримали неприємну звістку. Отця Павла, який протягом п’яти років був духовним наставником на селі, перевели до іншого приходу. Громада не прийняла таке рішення Єпархії і намагається повернути священника. Духовний осередок створили на основі колишнього маєтка графа Толстого. За радянської доби тут була лікарня. Тривалий час приміщення пустувало, а десять років тому було вирішено передати його під церкву. До спорудження храму долучилися всі без вийнятку. Зараз для селян – це не лише приміщення для молитви, а й місце для розради та очищення.
Серцем для чималої громади став отець Павло, який останні п’ять років справно виконував свою місію. Звістка про те, що за рішенням Єпархії його переводять до іншого приходу обурила прихожан. Саме завдяки Отцю Павлу були виконані основні роботи з будівництва храму, до ладу приведена вся документація.
Священник опікувався не лише справами храму, він турбувався, у першу чергу, про людей:відвідував сім’ї, заклади. В селі значно зросла духовна культура, на великі церковні свята збиралася чверть прихожан, яких загалом нараховується близько двох тисяч.
Мешканці Олександрівки й інших прилеглих сіл, що належать до приходу, почали звертатися в різні інстанції, проте рішення духовного керівництва непохитне — розповіла Олександрівський сільський голова Тамара Ніколенко.
Останню службу Отець Павло відправив у суботу, а у неділю, в день святої Трійці його вже не було. Службу правив інший священик. Для прихожан – це відчутна втрата, тим паче вони вже мають гіркий досвід того, коли забирають духовного наставника.
Двері до храму нам відчинили прихожани, раніше, коли тут був Отець Павло, вони завжди були відкриті. Люди у будь-який час могли звернутися до настоятеля з проблемами і радощами. Вони довіряли йому, вірили, вірять і зараз, що він до них обов’язково повернеться. Адже якими б гарними не були стіни та куполи, храм житиме лише тоді, коли там лунає молитва, а править службу і здійснює таїнства той священик, якого люблять, якому довіряють.