Перевізники підпишуть меморандум з владою


Перевізники області погодилися на пропозицію голови Кіровоградської облдержадміністрації підписати меморандум про умови руху вантажівок автошляхами області у літній період. Таку інформацію сьогодні на апаратній нараді в ОДА повідомив Сергій Поліщук, начальник служби автомобільних доріг в Кіровоградській області.

За його словами, вже сьогодні відбудеться робоча зустріч, на якій сторони обговорять умови меморандуму.

Нагадаємо, минулого тижня у Кіровоградській ОДА зустрічалися представники перевізників Кіровоградщини, облавтодору, укртрансінспекції та ДАІ для обговорення заходів по порятунку автошляхів області, що псуються через постійні перегрузи вантажівок.
Як і попереднього літа перевізники, яких регулярно оштрафовують через перевищення норм ваги вантажів, зазначали, що готові їздити з дотриманням вимог законодавства лише у разі, якщо на дорозі вони матимуть рівні права з тими перевізниками, машини яких контролюючі органи просто не зупиняють, пише Гречка.

Олександр Петік запропонував оформити відносини на дорозі меморандумом, і тим самим врятувати дороги від плавлення покриття через рух перегружених вантажівок.