Питання банкрутства Енерговугілля


За сумою заборгованості із заробітної плати на підприємствах-банкрутах область посідає 20 місце в Україні. Більше половини цього боргу, за словами першого заступника губернатора Віктора Серпокрилова, припадає на ПрАТ Енерговугілля (16,6 млн. грн.). Це заборгованість, яка існує ще з 2006-го року.
Крім того, станом на 1 травня нинішнього року: борг ПрАТ Енерговугілля перед Пенсійним фондом України області складає 23,2 млн. грн., або 42% від загальної суми боргу, а податковий борг до зведеного бюджету становить 800 тис. грн.
— У нинішніх складних умовах розвитку економіки це є вкрай неприпустимим, тому необхідно активізувати роботу з врегулювання питань, пов’язаних із банкрутством підприємства ПрАТ Енерговугілля, — наголосив Віктор Серпокрилов.
До відома, на засіданні комітету кредиторів 25 жовтня 2013-го року було схвалено план санації боржника. У рамках реалізації Плану санації з 25 грудня минулого року було розпочато відкачку води на розрізі Костянтинівський, що є вагомим кроком у напрямку відновлення функціонування Олександрійського буровугільного комплексу, який протягом останніх років знаходився у занепаді.
Також у минулому році розпочато погашення заборгованості з виплати заробітної плати на ОФ ЗАТ Енерговугілля (надійшло близько 3 млн. грн.). (За матеріалами сайту ОДА)