На Кіровоградщині 5 тисяч людей захворіли на ГРВІ


Проблему епідеміологічної ситуації в області стосовно захворювання на ГРВІ та грип обговорили на щотижневій апаратній нараді. Про рівень захворюваності серед населення області на сезонні вірусні інфекції учасників наради поінформував директор департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації Олег Рибальченко. За його словами, ситуація із захворюваністю на ГРВІ сьогодні на Кіровоградщині відносно спокійна.
Загалом від початку епідсезону в області захворіло близько 40 тисяч осіб, з яких 2,5 тисячі було госпіталізовано, летальних випадків від ускладнень від ГРВІ не зареєстровано. Про це повідомляється на сайті Кіровоградської ОДА. Олег Рибальченко також повідомив, що за минулий тиждень на гострі респіраторні вірусні інфекції в області захворіли близько 5 тисяч осіб, майже 75% з яких – діти. 225 осіб було госпіталізовано, проте важких ускладнень не зареєстровано. Інтенсивний показник складає 520 хворих на 120 тисяч населення, що не є перевищенням епідеміологічного рівня.
За інформацією директора профільного департаменту, на 5 адміністративних територіях області відмічено перевищення епідпорогу захворювання на ГРВІ: у містах Знам'янці і Світловодську та в Долинському, Знам'янському і Олександрійському районах. Лікувально-профілактичні заклади підготовлені до такої ситуації – в області розгорнуто 511 інфекційних ліжок, а в разі потреби буде перепрофільовано ще 400. До того ж, триває вакцинація проти грипу – на Кіровоградщині вже щеплено 1874 особи із груп ризику. Посадовець запевнив, що вакцини в області достатньо, щеплення можна провести в будь-якому закладі з надання первинної медико-санітарної допомоги.