Держпродспоживслужба в місті Олександрії реєструє підприємства і підприємців, які працюють з харчовими продуктами


Cуб’єкти господарювання (юридичні особи, фізичні особи – підприємці, фізичні особи), які провадять діяльність на будь-якій стадії виробництва та/або обігу харчових продуктів, що не вимагає отримання експлуатаційного дозволу, зобов’язані зареєструвати потужність.
Зазначений обов’язок поширюється на:
— заклади роздрібної торгівлі харчовими продуктами тваринного та рослинного походження (вода питна, напої також підлягають реєстрації) всіх форм власності – магазини, лотки з реалізації;
— заклади громадського харчування (ресторани, бари, кафе, піцерії тощо.);
— підприємства, що провадять діяльність на будь-якій стадії виробництва та/або обігу харчових продуктів, які не мають експлуатаційного дозволу.
Відповідно до статті 64 Закону України &quоt;Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів&quоt; оператори ринку в разі порушення вимог законодавства несуть відповідальність в межах діяльності, яку вони здійснюють.
Виробництво, зберігання харчових продуктів на потужностях, незареєстрованих відповідно до вимог цього закону –
тягне за собою накладання штрафу на юридичних осіб – у розмірі від двадцяти трьох до тридцяти мінімальних заробітних плат;
на фізичних осіб – підприємців – у розмірі від восьми до п’ятнадцяти мінімальних заробітних плат.

Для проведення реєстрації необхідно подати до управління Держпродспоживслужби в місті Олександрії, вул. Шевченко,60 заяву про державну реєстрацію потужності, яка використовується на будь-якій стадії виробництва та/або обігу харчових продуктів, відповідно до Порядку.

Реєстрація здійснюється безоплатно.