В Олександрії визначились із Почесними громадянами та врученням відзнаки''За заслуги перед містом''


Традиційно перед Днем міста, який відзначається в останню неділю травня, депутати розглянули питання про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Олександрії» та про нагородження відзнакою «За заслуги перед містом Олександрією». У цьому році високого звання Почесного громадянина м.Олександрії удостоєні два шанованих олександрійці.
Міська рада вирішила присвоїти звання «Почесний громадянин міста Олександрії» Скічку Олексію Омеляновичу, Олександрійському міському голові у 1991-1994рр., 2006-2010рр., за вагомий внесок у розвиток демократичного суспільства та втілення принципів місцевого самоврядування в місті Олександрії (посмертно).
Звання «Почесний громадянин міста Олександрії» присвоєно Скляру Володимиру Павловичу, Заслуженому працівнику культури України, члену спілки композиторів Кіровоградської області, засновнику та керівнику народного аматорського хору «Веселка» Міського Палацу культури, за вагомий внесок у розвиток самодіяльного народного мистецтва та пропаганду і збереження української пісні (посмертно).
Відзнаку «За заслуги перед містом Олександрією» в ювілейний День народження міста отримають четверо відомих олександрійців.
Міська рада вирішила нагородити Замікулу Сергія Олександровича, головного інженера комунального підприємства «Олександрійське міжміське бюро технічної інвентаризації», першого заступника, голову Олександрійського міськвиконкому у 1985-1989рр., заступника директора по капітальному будівництву виробничого об’єднання «Олександріявугілля» у 1989-1991рр., за значний особистий внесок у розбудову підприємств Олександрійського буровугільного комплексу та соціально-культурних закладів міста, становлення і розвиток житлово-комунальної галузі міста, активну громадську позицію.
Відзнакою «За заслуги перед містом Олександрією» буде нагороджено Макеєнка Олександра Миколайовича, штурмана (з аеронавігаційного забезпечення), капітана військової частини 2269, за честь і відданість Україні, мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності країни, вірність Військовій Присязі та незламність духу.
Вказану нагороду отримає Матакова Людмила Олексіївна, директор міськрайонного Центру зайнятості у 1991-2005рр., голова Міського комітету профспілки працівників державних установ у 2005-2015рр., за значний особистий внесок у розбудову інфраструктури державної служби зайнятості на території міста та розвиток сфери соціального захисту олександрійців, активну громадську позицію.
Відзнака «За заслуги перед містом Олександрією» буде вручена Широкуну Віктору Леонтійовичу, директору загальноосвітнього навчального закладу І-ІІІ ст. №13 у 1982-2001рр., за вагомий особистий внесок у розвиток освіти, активну громадську діяльність по вихованню патріотизму та духовності дітей та молоді.
Міська рада внесла зміни до Положення про відзнаку «За заслуги перед містом Олександрією», збільшивши розмір одноразової грошової винагороди з 500 до 1500 гривень.
Нагороди будуть вручені на урочистостях з нагоди Дня міста, що відзначатиметься у неділю 29 травня.
За матеріалами сайту Олександрійської міської ради.